Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Imi place sa fac rulada de orice fel, dulce sau sarata ..sunt aspectuoase si potrivite pentru orice ocazie .
Blatul :
Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade
Intr-un bol separam ouale
Albusurile il batem spuma tare cu zaharul
Adaugam galbenusurile si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate usor cu o furculita )
Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.
Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.
Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .
Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .
Pregatim un prosop si rasturnam aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .
Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.
Crema:
Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca.
Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .
Cand are culoarea chihlimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .
Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .
Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.
Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )
Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .
1
se poate face simpla , intr-o singura culoare
2
inainte de a intinde crema , daca doriti si va place se poate pune gem de caise -iese minunata
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult